Det är dags att publicera bilderna från Tammerfors, söndagsutflykten för tre veckor sedan. Eftersom det inte var igår måste jag varna för brist på lustiga anekdoter. En lustighet dock - det går inte att åka NÅGONSTANS med Åbo som utgångspunkt utan att minst ett till gäng utbytesstudenter gör samma utflykt. Tallinn, Stockholm, Tammerfors, Helsingfors - samma sak varje gång. Då känner man sig originell i sitt val av sysselsättning! 
 
Tammerfors är en häftig och lite annorlunda stad. Det är en /gammal/ industristad men utan att vara förfärligt ful eftersom många byggnader är tillverkade i rött tegel och lyckas se pittoreska ut (jmf valfritt pappersbruk). Flera av de centrala byggnaderna inhyser såklart inte längre sin ursprungliga verksamhet utan är museer, restauranger, köpcenter, biografer etc. Vi tittade på kyrkor, besökte ett Lenin-museum, åt fantastiska våfflor (turisttips: Vohveli Kahvila), gick runt i Finlaysons gamla tygfabrik och avslutade med en tur på shoppinggatan. Allt detta en regnig söndag i oktober. Jag kan inte låta bli och fundera på hur stan ter sig i sol? 
 
Till lite nyare händelser: Förra veckan var jag på bio tillsammans med en tysk tjej, Sarah. Vi såg Interstellar. Lite otippat val av film kanske eftersom det är rymd i den, jag gillar sällan rymd, men man kan säga att våra valmöjligheter begränsades av våra språkkunskaper. Jag blev positivt överraskad trots ett lite väl vilt slut. De sista tio minuterna var så fullspäckade med händelser att jag blev alldeles utmattad. De jobbade inte "att knyta ihop säcken", snarare "rafsa ner allt i en stor låda - SLUT!". 
 
Nu är jag nyhemkommen från en helg i Stockholm. Christian, Eva, jag och cirka 42 000 andra tokfransar i reflexvästar sprang Tunnel run, ett 10 km långt lopp i de nya biltunnlarna i Norra länken. Det var kul men på många sätt en extremt oharmonisk upplevelse: svårt att klä sig rätt, ingen luft i tunnlarna, folk överallt, en jävla trumorkester som gjorde sitt bästa för att spräcka löparnas trumhinnor (smart val av underhållning i en tunnel????) och kö ner i tunnelbanan efteråt. Dagen efter hade Christian träningsvärken från helvetet och var smidig som en mycket gammal farbror. Det var kul för alla inblandade, utom för Christian då.  
 
Nu är det ny vecka, nya tag. Dags att springa till skolan! Peace out!