Senaste soppan till samlingen: RÖDBETSSOPPA

Ingredienser 4 portioner:
1 gul lök
0,5 msk matolja
5 st stora färska rödbetor
8 dl vatten
1 st buljongtärning
0,5 tsk salt
1 krm peppar

1 burk creme fraise
1-2 vitlöksklyftor
någon ört

Hacka löken och fräs den i oljan. Skala rödbetorna med en potatisskalare och skär dem i små bitar. Tillsätt vatten, buljongtärningen och kryddorna. Koka i 30 minuter eller tills allt har blivit mjukt. Mixa till en slät soppa. Späd med vatten efter behov.

Pressa vitlöken och blanda med creme fraise. Klicka röran i tallriken med soppa och strö lite ört över.


Förutom att det var gott var det också sjukt spännande att gå på toaletten några dagar efteråt...

1 kommentarer

pappa

11 Feb 2012 17:26

Borschtj (rysk rödbetssopa):

Nötkött tärnas, fräses i lök, saltas, brässeras ca 30-40 min

Rödbetor (ev färska) fräses, brässeras i ättika, vatten, buljongtärning. Strimlad vitkål kokas ca 20-30 min, morötter, selleri, palsternacka, tomater i burk och passerade tomater, salt, socker, kokas 10-15 min, blandas låter koka ytterligare ca 10 min. Serveras med lätt creme fraiche.

Kommentera

Publiceras ej