Senaste soppan till samlingen: RÖDBETSSOPPA
Ingredienser 4 portioner:
1 gul lök
0,5 msk matolja
5 st stora färska rödbetor
8 dl vatten
1 st buljongtärning
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 burk creme fraise
1-2 vitlöksklyftor
någon ört
Ingredienser 4 portioner:
1 gul lök
0,5 msk matolja
5 st stora färska rödbetor
8 dl vatten
1 st buljongtärning
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 burk creme fraise
1-2 vitlöksklyftor
någon ört
Hacka löken och fräs den i oljan. Skala rödbetorna med en potatisskalare och skär dem i små bitar. Tillsätt vatten, buljongtärningen och kryddorna. Koka i 30 minuter eller tills allt har blivit mjukt. Mixa till en slät soppa. Späd med vatten efter behov.
Pressa vitlöken och blanda med creme fraise. Klicka röran i tallriken med soppa och strö lite ört över.
Förutom att det var gott var det också sjukt spännande att gå på toaletten några dagar efteråt...
Förutom att det var gott var det också sjukt spännande att gå på toaletten några dagar efteråt...
1 kommentarer
pappa
11 Feb 2012 17:26
Borschtj (rysk rödbetssopa):
Nötkött tärnas, fräses i lök, saltas, brässeras ca 30-40 min
Rödbetor (ev färska) fräses, brässeras i ättika, vatten, buljongtärning. Strimlad vitkål kokas ca 20-30 min, morötter, selleri, palsternacka, tomater i burk och passerade tomater, salt, socker, kokas 10-15 min, blandas låter koka ytterligare ca 10 min. Serveras med lätt creme fraiche.
Kommentera